Bloggar – lika stort nu som då?

Bloggar – lika stort nu som då?

Det fanns en tid då var och varannan frekvent användare av internet hade en blogg. Det var inte en fråga om ”bloggar du?” utan snarare, ”vad heter din blogg?”. Bloggar lever kvar, även om man inte kan ta för givet längre att någon bloggar. En blogg är en typ av dagbok som man kan läsa online, men det behöver inte handla om att bloggaren ger ens glimtar av sin vardag. En blogg kan handla om vad som helst idag, det finns som exempel många bloggar om modeintresse och inredning, en del politiska bloggar, musikbloggar, babybloggar och givetvis dagboksbloggar. Många kända personer väljer att blogga i och med att detta är ett sätt för dem att uttrycka sig själva lite mer än de kan göra på sociala medier, de kan helt enkelt gå in djupare i sina tankar. Tanken med bloggar är nämligen inte att du behöver begränsa dig själv, ju mer du skriver, desto bättre. Genom att rikta in dig på en nich blir det lättare att hitta läsare som dessutom är återkommande. Det finns många otroligt bra bloggar skapade av svenska skribenter, om man tycker om att läsa gäller det därför att hitta ett par bloggar som innehåller den typ av texter man vill ha.

Om man till exempel är intresserad av barnkläder och framför allt märket Bigbaby kan man ofta googla sig fram till olika recensioner som har lämnat på andra bloggar av andra mammor. Bloggare är ofta duktiga på att dela med sig av produkter de tycker om, inte tycker om och frekvent använder sig av och om man nyligen har blivit gravid eller genomgår en svår graviditet kan det vara skönt att få ett stöd av andra mammor, detta är något man ofta kan finna i bloggar. Bland annat genom att läsa bloggar från de som du kan relatera till samtidigt som du även kan finna mer stöd i kommentarsfälten. Detta kan förbereda en på det som komma skall och stilla ens oro.

Det är dock inte bara bäbisar som är i fokus i bloggvärlden, lika stort har det blivit mer resenärer som delar med sig av sina upplevelser, som reser till olika platser runt om i världen och delar dem med sina följare. Bloggar kan vara riktigt sociala i och med att det finns ett kommentarsfält där läsarna kan dela sina upplevelser tillbaka eller helt enkelt kommentera på någon annans upplevelse. Motorbloggar är även mycket populära där man kan lära sig mer om olika fordon eller helt enkelt följa med en motorjournalists vardag. Ofta är detta kombinerat med andra sociala medier som youtube, instagram och twitter för att man ska få en mer heltäckande upplevelse. Bloggar har kommit en lång väg sedan de först lanserades, och det är inte lika populärt idag som det var en gång i i tiden. Upplevelsen har dock blivit större.

dante