Bloggar om djur och natur

Bloggar om djur och natur

Att blogga om djur och natur ligger i tiden. Naturen ligger oss varmt och hjärtat och vi svenskar är ett naturälskande folk som samtidigt bryr oss om miljön. Eftersom många av oss reser till olika länder får vi också upp ögonen för hur djur lever i andra länder. Om du vill läsa bloggar om djur och natur kommer du att hitta enormt många på nätet. För att enklare kunna leta upp de som just du vill läsa är det lättare om du preciserar dig. Vill du läsa om katter, hästar, reptiler eller är det våra svenska skogar du är intresserad av? Eftersom natur och miljö går hand i hand kanske du vill läsa mer om plastens åverkan på vår natur. Den senaste tiden diskuteras det mycket om hur vi ska leva för att undvika plastens förstörelse av våra hav och hur den påverkar det marina djurlivet. I denna artikel får du tips om bra bloggar där du kan läsa både om djur och natur.

Populära bloggar om naturen

Om du vill läsa mer om naturen och vandringar kan du ta en titt på bloggen frilufsarna. Bloggen skrivs av ett gäng vänner som alla älskar friluftsliv, var och en på sitt eget sätt. Den handlar till stor del om fjällvandringar, både i Sverige och utomlands. Om du går in på naturskyddsföreningens sida hittar du ett antal bloggar som är knutna till dem genom samarbete. Här hittar du bland annat skogsbloggen, miljögiftsbloggen och klimatbloggen. Är du intresserad av natur och miljö är dessa bloggar mycket informativa och bra skrivna. Du kan även kika på Naturvårdsverkets hemsida som har många bra artiklar inom ämnet natur. Har du köpt elcykel eller elmoped kan du till exempel söka bidrag för den. Du kan även ansöka om bidrag för att installera laddstation för elbil. De har också mycket läsvärda artiklar om skyddad natur, motortrafik i naturen samt hur vår natur mår. Att fota i naturen är populärt och om du vill se fina foton från vår fantastiska svenska natur är ett besök på naturbloggen-fotosidan att rekommendera.

Djur i naturen

Bloggar om hundar, katter och hästar finns det en uppsjö av men här kommer istället tips på bloggar som handlar om djur i naturen. Naturbloggen hittar du på sidan Biotopia. Den skrivs av Annika som är biolog och fågelskådare. Förutom informativa inlägg om skogens djur får du också tips på friluftsområden och vandringsleder. Är du intresserad av dykning och djuren i det marina undervattenslivet finns ett flertal bloggar som du kan besöka. Både reseguiden, Apollo och Vagabond har bloggavsnitt där du kan läsa om och se bilder av djur och undervattenslivet i Egypten, Maldiverna och flera andra ställen. Om du själv är dykare eller bara snorklar och vill ta fina foton är en undervattenskamera som tar bra bilder ett måste. På sidan Håll Sverige Rent bloggar några skribenter om avfall, närmiljö och den marina nedskräpningen av inte minst Östersjön där över 30 fiskarter ligger under ett hot om att utrotas.

dante