Guldtuben 2018

Guldtuben 2018

Snart är det dags igen för en av Sveriges största galor, nämligen Guldtuben. Galan för de bästa digitala kreatörerna är här för femte året i rad. Lördag den 26 maj klockan 20.00 så startar galan på Annexet i Stockholm och sänds live på SVT1. Guldtuben hyllar de största, mest engagerade och underhållande kreatörerna i sociala medier som bidrar till en bättre plats på nätet. Juryn i Guldtuben består av 13 personer från olika inriktningar i mediebranschen och deras uppgift är att ta fram fem stycken nominerade i varje kategori. I år är det ju dessutom femårsjubileum för Guldtuben och detta kommer garanterat att firas med extra ståt. Totalt finns det 16 stycken kategorier och det är svenska folket som har valt ut de nominerade.

Influencers tar över media

Animerat skrivbord och skärm

Influencers har börjat att dyka upp inom många olika områden idag. Du ser dem allt mer i ditt sociala mediaflöde. De har som uppdrag att syssla med att visa upp allt från en läcker michael kors väska till att avhandla allvarliga ämnen om livet. Influencers är människor som inspirerar svenska folket och som folket har som förebild. Youtubers är en kategori som är speciellt synlig inom Guldtuben. Ända sedan start har någon vunnit “Årets youtuber”. Det finns dock även andra kategorier som “Årets instagram”, “Årets podcast”, “Årets musical.ly” och “Årets humor” för att bara nämna några.

En gala du inte vill missa

Guldtuben är en mycket spännande och även viktig gala, den visar nämligen vilka människor som har störst inflytande på oss. Guldtuben hyllar årets bästa bloggare till exempel. De fem stycken som är nominerade till detta pris är Sandra Beijer, Alice Stenlöf, Angelica Blick, Bianca Ingrosso och Isabella Löwengrip. Det är alltid svårt att förutse vem som kommer att vinna i de olika kategorierna och det kan hända att man blir förvånad. En ny och spännande kategori är Årets profil.

dante