Extrainkomst som bloggare

Extrainkomst som bloggare

Det finns personer som försörjer sig och faktiskt till och med tjänar stora pengar på att blogga, så visst går det att försörja sig på det sättet. Men i ärlighetens namn är det inte särskilt enkelt och de som lyckas är få. Det finns ingen universalmetod för att lyckas heller, det finnas många olika skäl till att en del bloggare tjänar mycket pengar medan andra bara får in några kronor, om ens det. Gemensamt för de som lyckats är nog målmedvetenheten och uthålligheten.

Det tar tid att få en blogg lönsam och det krävs ganska mycket arbete för att ständigt kunna presentera nya intressanta inlägg, för allt handlar ju i slutändan om hur många som faktiskt vill ta del av bloggen och dess innehåll. Och kanske allra mest – hur många som sprider den vidare så ännu fler börjar följa den. Kanske är du nästa person som lyckas, det vet du inte förrän du försökt.

Vanligt jobb som bas

Även om du verkligen vill bli bloggare och är beredd att satsa hur mycket som helst på det så behöver hyran betalas innan din blogg inbringar pengar. Själva bloggandet kan du ju utföra i stort sett var som helst i världen, men om du för tillfället bor i Malmö så måste du nog börja med att också söka efter lediga jobb Malmö som kan ge dig den där basinkomsten medan du bygger upp din blogg. Att jobba via ett bemanningsföretag kan ge väldigt bra flexibilitet vad gäller arbetstider men ändå en viss trygghet i vardagen. Till och med deltidsjobb eller tillfälliga jobb kan räcka om du inte har så stora utgifter. Att bli bloggare kostar ju nästan ingenting jämfört med att bli mer konventionell företagare så ett stort startkapitel behövs inte. Men hyra, mat och lite till behövs det ju alltid en lön till, om du inte är pensionär förstås.

Lyckade exempel

En av våra mest kända bloggare är kanske Blondinbella eller Isabella Löwengrip som hon egentligen heter. Hon började blogga redan som fjortonåring och fick snabbt många regelbundna följare och därmed började också företagen intressera sig för att få sina produkter exponerade den vägen. Det blev grunden till hennes fortsatta utveckling som entreprenör och influencer och år 2018 utsågs hon till Näringslivets mäktigaste kvinna.

Vad ska man blogga om?

Ja, vad just du ska blogga om beror kanske på om du har något specialintresse som du vill dela med dig av. Matlagning, träning, heminredning, trädgårdsdesign eller hantverk är vanliga områden. Andra bloggar helt enkelt om sin vardag och kan få det att bli intressant för andra. Den stora frågan är vilka bloggar folk vill ha. Vet du det kan kanske du också bli en framgångsrik bloggare med lite envishet.

dante