Tjäna pengar på renoveringen genom att blogga om den

Tjäna pengar på renoveringen genom att blogga om den

En renovering av ett hus är en kostsam affär. Hur skulle det då vara om du kunde tjäna pengar på din renoveringen? Att blogga om sin renovering har blivit allt mer populärt, något som gör att det också finns pengar att tjäna på att göra det.

Det verkar vara så att många är intresserade av att se hur en ny bostad växer fram. Bloggar med före- och efterbilder är otroligt populära. Naturligtvis kan du fortfarande anlita en firma för att göra byggjobbet. Hos Built får du en gratis offert från flera olika byggföretag. Din uppgift blir istället att dokumentera renoveringen och skriva om den.

Hur du tjänar pengar på en renoveringsblogg

Men hur ska du då tjäna pengar på din blogg? Det första du bör göra för att göra bloggen till ett yrke är att skaffa många läsare. Det gör du enklast genom att ha ett spännande renoveringsobjekt att arbeta med. Du bör också fokusera på bloggens utseende och innehåll. Skriv bra texter och ta vackra bilder. Hämta gärna inspiration från andra framgångsrika renoveringsbloggar och var noga med att marknadsföra din blogg. När din blogg blivit tillräckligt populär är det inte speciellt svårt att hitta samarbetspartners som är villiga att betala dig för en reklamplats på din blogg. Ju större blogg du har, ju mer kan du fakturera.

Låt det ta tid

Att bygga upp en framgångsrik blogg kan ta tid, men misströsta inte. Arbetar du bara hårt så kommer du att lyckas till slut. Faktum är att det är bra att blogga om just renovering för att det kan ta lång tid att rusta upp en bostad. Du kommer med andra ord att ha gott om material att skriva om länge. Ett tips är också att vara ganska konsekvent i ditt bloggande, till exempel genom att alltid uppdatera vissa dagar.

dante