Investera i din blogg

Investera i din blogg

”Du måste spendera pengar för att tjäna pengar” är ett klassiskt citat som är giltigt inte bara för de som är aktiva inom finansbranschen, utan även för egna företagare i alla branscher. Men om pengarna inte finns, hur gör du då? Ett företagslån kan lyfta din blogg till nya höjder, om du spenderar pengarna rätt.

Först och främst: du ska absolut inte låna dig eller ditt företag upp över öronen om du inte har en tydlig och genomtänkt plan för hur du tänker använda pengarna och på vilket sätt de kommer vara dig till nytta. Särskilt du som bedriver din bloggverksamhet i företagsformen enskild firma bör vara medveten om att lika knuten som bloggen är till din person, är din enskilda firmans ekonomi. Alla ekonomiska beslut bör vara ytterst välgrundade och du bör inte signa upp dig för första bästa lån. Att jämföra olika aktörers företagslån gör du lätt hos www.fakturino.se och det är en god idé att ställa olika erbjudanden mot varandra för att du ska få så bra avtal du kan.

Att kunna lägga ekonomiskt krut bakom sin blogg kan vara ett mycket bra sätt att få den att växa. Både vad gäller bloggens content och möjligheten till att gå in och investera gemensamt med olika samarbetspartners kan göra dig till en aktör att räkna med i många branscher. Det bästa sättet att använda din blogg är som ett verktyg, både som reklamyta för andra företag och för att bygga upp ditt eget varumärke.

Blogga om dina ekonomiska affärer

Glöm inte att hur du investerar dina pengar i företaget du driver din blogg med faktiskt kan vara värt att blogga om i sig. Många läsare är själva intresserade av att bygga upp en bättre ekonomi, samtidigt som de allra flesta faktiskt sitter inne på ganska dåliga ekonomiska grundkunskaper. Här finns en stor potentiell läsekrets för dig som vill gå in för att bygga upp din blogg till ett riktigt stort imperium. Vem skulle inte vilja läsa om exakt hur Bianca Ingrossos ekonomiska plan sett ut genom åren? Klart är att tiden då ”bloggtjejer” avfärdades som dagboksskrivare på internet är helt förbi. Att bygga upp sitt namn som influenser till den punkt då vinsten överstiger 200 miljoner kronor, som Ingrosso gjort 2020, har omöjligen hänt utan hårt slit och en tydlig målbild. Både du och dina läsare kommer vara intresserade av din ekonomiska resa, särskilt om den går lika bra som Ingrossos. (Man kan alltid hoppas!)

Hyr kontor

Att spendera lånade pengar hej vilt är ingen väg till ett framgångsrikt företagande. Men ett bra sätt är att faktiskt se bloggen för vad den är: ett företag. Och ett växande företag kräver ofta en bättre arbetsplats än ditt köksbord eller din säng. Framför allt när du börjar bygga ett team av administrativ och kreativ personal runt dig är en extern, professionell arbetsplats behövligt. Att hyra kontorsplats istället för att satsa hårt på ett helt eget kontor är att rekommendera. Inte bara i början utan även längre fram i bloggkarriären är det viktigt att inte låsa fast sig vid höga fasta kostnader. Inte minst har Isabella Löwengrips fluktuerande resa med varumärket Blondinbella visat på detta.

dante